Egy kicsit leragadtam az almásnál, mivelhogy az idén rengeteg almánk termett.
A piacon azt sem kérdezték meg, minek vittem oda. Na, rajtam nem fogott ki, megetetem a családommal, ( én is nagyon szeretem )rólam nem hiányoznak a kilók:):):)
Bögrés almás...
Hozzávalók:
1 kg alma
6 tojás
2 bögre cukor
2 bögre liszt
3/4 bögre olaj
1 csomag sütőpor
fahéj ízlés szerint
vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
Elkészítés
Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a vajazott, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése