Köszönöm, hogy itt vagytok:)

vasárnap, november 29

Ez a történet nagyon megtetszett, az interneten olvastam, elhoztam ide:

Erős szelek

Azok az erős szelek, amelyek nagyot ütnek, nem valódi ellenségek. Segítenek egységesebbé lenned. Úgy tűnik, mintha gyökértelenné tennének, de az ellenük folytatott küzdelem során versz gyökeret.

Gondolj a fákra. Behozhatsz egy fát a szobába, és bizonyos szempontból védett lesz; nem éri olyan erősen a szél. Amikor vihar tombol odakint, nem lesz veszélyben. De nem éri kihívás sem; minden teljesen védett. Beteheted egy melegházba, de lassan-lassan megsápad, nem lesz zöld többé. Valami mélyen a belsejében haldokolni kezd - mert a kihívás formálja az életet.
Azok az erős szelek, amelyek nagyot ütnek, nem valódi ellenségek. Segítenek egységesebbé lenned. Úgy tűnik, mintha gyökértelenné tennének, de az ellenük folytatott küzdelem során versz gyökeret. Még mélyebbre küldöd a gyökereidet, hogy a vihar ne tudja elérni és elpusztítani őket. A nap nagyon forró, és úgy tűnik, mintha megégetné, de a fa még több vizet szív fel, hogy védje magát a nap ellen. Egyre zöldebb és zöldebb lesz. A természeti erőkkel folytatott küzdelem során tesz szert egyfajta lélekre. A lélek csupán a küzdelem során fejlődik ki.
Ha a dolgok nagyon könnyűek, elkezdesz szétdarabolódni. Lassan-lassan szétdarabolt leszel, mert egyáltalán nincs szükséged az egységességre. Olyan leszel, mint egy elkényeztetett gyerek. Ezért, ha kihívással kerülsz szembe, éld meg bátran.

OSHO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése