BIRS SZALONCUKOR
5 db jonathán alma
5 db birsalma
60 dkg, én csak 40-et tettem kr.cukor
2 tábla tortabevonó.
A kétféle almát meghámozzuk,negyedekbe vágjuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöket külön-külön megfőzzük, annyi vízben, hogy ellepje, ha puha leszűrjük és átpasszírozzuk. A cukrot a gyümölcspéphez adjuk, kb. 20-30 perc alatt sűrűre főzzük. Kocsonyásodási próbáig kell főzni. A masszát megnedvesített gyúródeszkán vizes késsel újjnyi vastagra simítjuk el. Celofánnal letakarjuk, és napokig száradni hagyjuk. Amikor megszikkadt, vizes késsel feldaraboljuk, mint a szaloncukrot. 1 napig száradni szikkadni hagyjuk. A kis szaloncukrok egyik felét csokiba mártjuk, majd dermedés után a másik felét is. Dermedés után színes papírba csomagoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése