Köszönöm, hogy itt vagytok:)

szerda, december 30

Boldog Új Évet!


Szeretem ezeket a kis bogarakat, amikor az izzadt a tenyeremen sétálnak,és szipókájukkal szívják fel a sós nedvességet. Nekik is szükségük van a sóra, mint bármilyen élőlénynek. Mi emberek sokat köszönhetünk nekik, ebben az agyon vegyszerezett világban. A gyümölcsfák megporzásától a MÉZ, VIRÁGPOR, PROPOLISZ, MÉHPEMPŐ, MÉHVIASZ és még a MÉHMÉREG is hatásos gyógyszer, bizonyos feldolgozásban.

A mézről néhány fontos megjegyzés:
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
A méz légmentesen lezárva sohasem romlik meg. De a levegővel érintkezve vizet vesz fel,erjedésnek indulhat. A méz kikristályosodása is természetes folyamat, és nem a gyengeminőséget jelzi, ahogyan azt számos laikus gondolja. Némely fajta szinte azonnalkristályosodni kezd ilyen, pl. a lóhereméz, repceméz, napraforgó-virágméz stb. A kristályosodás a szőlő- és gyümölcscukor tartalomtól függ, ha a szőlőcukor van túlsúlyban a méz erősebben, kristályosodik. Tippünk: vízfürdőben óvatosan felmelegítve, -sohasem 40 oCnál magasabb hőmérsékleten- ismét megpuhul, elveszíti kristályosságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése