Almás pite...
Fél kg liszt,1 db tojás, 15 dkg zsír,1 sütőpor,20 dkg kristály cukor, 1 tejföl, csipet só.
összegyúrjuk, két részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk /ne legyen kicsi a tepsi, mert túl vastag lesz a tészta.
Egyik lapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk egy kicsi zsemlemorzsával, majd rárakjuk a tölteléket, felülre a másik lapot, megkenjük tojással a tetejét és villával megszurkáljuk.Aranysárgára sütjük közepes lángon.
A töltelék lehet:fahéjas cukrozott alma, meggy, cseresznye de bármilyen süthető gyümölcs, vagy dió, mák, gesztenye.
*******************************************************************A vasárnapi disznótor után úgy éreztem kell valami édes -savanykás. Na, nem azért, hogy teleettem volna magam, hanem a rengeteg szalonna láttán is elrontottam a gyomrom, a hétfői zsírsütésről nem is beszélve. egyik kedvencemet az almás pitét sütöttem meg, gyors, kiadós sütemény, és az almát csak a fagyasztóból kellett kivennem:) --úgyis kellett a hely a húsnak:)
Ennek a sütinek sokféle változata van, én ezt a fajtát szoktam sütni, csak zsír helyett margarint használok.
Megsütöttem én is - köszönöm a receptet (bár csak hozzávetőlegesen használtam a mennyiségeket). És nagyon-nagyon finom lett!
VálaszTörlés