Köszönöm, hogy itt vagytok:)

csütörtök, szeptember 29

A Déryné Kulturális.Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár, valamint a SZIKFOLT Klub tagjai szeretettel meghívják Önt és kedves Családját,ismerőseit
a
2011. október 4-én 17 órakor nyíló
FOLTVARRÓ KIÁLLÍTÁSRA

Szikfolt Klub elmúlt egy évi elmúlt munkáin kívül kiállításra kerülnek még

NAGY ÁGNES könyvtáros
origami alkotásai is.

Helyszín:
Déryné Kulturális Központ II. emeleti nagyterme
(Karcag, Dózsa György út.5-7.)

A kiállítást megnyitja:
Kovácsné Kerekes Katalin
a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár mb. igazgatója.

Közreműködik:
Koppány Mária zongoraművész

A kiállítás megtekinthető 2011.október12-ig,
munkanapokon 8-18óra között.

hétfő, szeptember 19

Lezajlott a régiós találkozó...

...amelyen szép számban részt vettek, kb.60-70-en. Kár volt annyira izgulni a rendezőknek, minden ment szép simán. A süteményekben és egyéb finomságokban sem volt hiány. Az egyik téma a Gördülő gyémánt volt, melyet Bojtiné Péntek Ildikó tanított. Nagy sikere volt, mert könnyen elsajátították a résztvevők, és ez siker élmény volt. Itt több variációban látható. A kész munkákat és a félkész táskát Ildikó készítette.
Készült még pikk-pakk tárca, atarasi szütyő, szőlőfürt ablak dekoráció, és zöldborsó tűpárna.


A szütyő mintájára neszeszert varrtam.
Az atarasi szütyőt Cilike varrta és tanította.
A zőldbosót Budainé Marcsi klubtársunk tanította.







vasárnap, szeptember 11

Régen sütöttem...


...őszibarack süteményt, valamikor a gyerekeim lakodalmára. Ennek már 21 éve. Ezt a receptet valamikor a férjem unoka nővérétől kaptam,de régen volt:) Biztosan sokan ismeritek, de azért leírom én hogyan készítem.

ŐSZIBARACK
Elkészítés:20 dkg zsírt, 2 tojássárgát,30 dkg porcukorral habosra keverve, 2 dl tej,3 dkg liszt, 1 cs. sütőpor hozzáadva,2 óra hosszat pihen. Azután 80 dkg lisztet keverünk hozzá és azonnal kis (diónyi) gombócokat formálunk belőle.Világosra sütjük, a közepét még melegen kikaparjuk.
Töltelék: 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 1 kávéskanál kakaópor, 1 dl. rum és a kikapart tészta törmelék. Ha esetleg kemény, egy kis tejet lehet hozzá önteni. Ezzel a töltelékkel a barackokat összeragasztjuk. Vérnarancs és zöld dió aromával a barack színét utánozva színezzük. Majd porcukorba forgatva, kis zöld leveleket szúrunk bele.

Én most apró szemű kristálycukorba forgattam.